Specializare: Technician in turism
Numar elevi: 28
Perioada de practicaPractica scolara: 31-01-22 - 31-05-22
NOTĂ DE PREZENTARE Acest curriculum are la bază Standardele de Pregătire Profesională pentru calificări care urmăresc formarea de competenţe profesionale specifice domeniului turism și alimentație pentru nivelul 2 de calificare. Calificările profesionale de nivel 2 cărora se adresează curriculumul sunt următoarele:
Bucătar
Cofetar – patiser
Ospătar
Lucrător hotelier
Aceste calificări profesionale permit accesul la calificările de nivel 3 (Tehnician în gastronomie, Organizator banqueting, Tehnician în hotelărie, Tehnician în turism). Pe parcursul claselor a IX-a şi a X-a, prin modulele de cultură de specialitate, pregătire practică săptămânală şi stagii de pregătire practică se asigură o pregătire de bază a domeniului, care este comună tuturor calificărilor profesionale enumerate mai sus. Pregătirea specializată se realizează prin cele stagii de practică la agentul economic, după clasa a X-a, în funcţie de opţiunile elevilor. Noul Curriculum este unul bazat pe rezultate ale învăţării, modulele actuale fiind construite pe baza unităţilor de competenţe din Standardele de Pregătire Profesională de nivel 1 şi 2 validate de comitetele sectoriale, realizând integrarea competenţelor generale, cheie şi specializate astfel încât să se asigure dobândirea tuturor competenţelor din standardele avute în vedere. Profesorul va urmări dezvoltarea rezultatelor învăţării prin intermediul conţinuturilor ştiinţifice, iar evaluarea performanţelor elevilor va avea în vedere demonstrarea dobândirii competenţelor. Această nouă structură de Curriculum, bazată pe cele trei categorii de competenţe, dezvoltate ca un întreg, oferă absolvenţilor şansele unei mai mari flexibilităţi ocupaţionale cerute de piaţa muncii. Abordarea curriculum-ului va avea în vedere următoarele aspecte: curriculumul se va utiliza împreună cu SPP –ul; conţinuturile tematice sunt elaborate pe baza condiţiilor de aplicabilitate şi a criteriilor de performanţă din SPP; evaluarea va avea în vedere competenţele dobândite de elevi, nu cunoştinţele teoretice ale acestora.
Anexa nr 2 la OMECI nr. 4857 din 31.08.20
Specializare: Filologie
Numar elevi: 30
Perioada de practicaPractica: 10-12-21 - 30-12-21
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer vitae nulla dui. Nullam id dui odio. Phasellus dictum malesuada mollis. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Pellentesque pellentesque diam non nisl semper laoreet. Mauris aliquet pellentesque erat, et faucibus nibh varius in. Aliquam finibus ex non lectus dictum, in malesuada augue bibendum. Integer at ligula sit amet tortor dignissim sollicitudin quis nec enim. Cras cursus elit quis sem condimentum, in venenatis velit varius. Maecenas vitae eros et justo porttitor mollis quis vel enim. Fusce eget ante imperdiet, dignissim metus vel, congue mauris.
Nam vulputate tortor quis iaculis vulputate. Mauris cursus dapibus mi, id interdum nibh feugiat ac. Curabitur erat nunc, efficitur at consequat sit amet, vestibulum vitae mi. Curabitur quis mollis ligula. Duis finibus enim in arcu laoreet, dictum commodo nunc laoreet. Donec aliquam dignissim interdum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras id venenatis odio. Proin sed lorem at dolor semper elementum. Donec sit amet nisl a arcu ornare euismod quis sit amet ipsum. Sed eget mi nunc. Sed ut erat lacus. Duis velit lacus, condimentum ut orci sed, convallis lobortis ipsum.asa